Total Pageviews

Wednesday, June 13, 2012

...Cakap Kata Hati Pt 15...

…Kebanyakan orang suka bercakap atau berhujah..samaada dia saorang yang berbakat,tak suka duduk diam atau pun yang memang suka mengomel...Pelbagai topik yang dicakapkan...hal politik,ugama,bola,memancing,gusti,cingge atau apa saja...Cukup kritis...Bila bercakap ada yang memang berpengetahuan tentang apa yang dicakapkan siap dengan fakta tentang apa yang dihujahkan..namun ada jugak yang bercakap sebab nak menunjuk pandai atau suka memandai2...Ahahh! Part ini kira payah lahh..Payah kat orang lain tapi bagi dia..dia akan kata...Ade aku kisah...:0(

...Aku..paling suka bercakap pasal muzik..walau aku tak punya pendidikan formal tentangnya..Nape? Ate sebabnya orang tak sekolah pun boleh cakap pasal politik...Yang sekolah takat darjah enam je pun ada yang jadi Menteri Besar...Perghh...Kiranya nak bercakap nih tak perlu le sekolah tinggi2...Tapi make sure jangan suka cakap tinggi...Hehehe..

...Humm bagi aku tak kira la apa yang nak disembang atau dilabunkan...Asal topik itu tidak mengumpat hal orang lain kira ok la tu beb...Humm aku pernah cuba,try test tak bercakap2 sepanjang hari...masa tu bujang lagi...ate member umah sume balik kampung jadi tinggal aku sorang...abih takkan nak bercakap dengan dinding ye tak?! Tapi bila dah tak bercakap2 rasa bodo satu macam jee plak..huhuhu...

P/S: -..Hehee kepala dah tepu dok layan Rock...Ate ape kate meh kite layan lagu Hindustan nih pulak...Orait,namaste,calo Inspektor Sahab!!hehhehee...

2 comments:

Faithcraft said...

Ada point dalam post ni.. hehehe!

deaf-angel said...

mulut satu telinga dua.
tapi aku suka cakap