Total Pageviews

Wednesday, June 9, 2010

..Ketawa Dan Kita…Ate Moh le!

..Semua daripada kita mesti mengalaminya..bila suka hati secara tak langsung kita akan ketawa..sama jugak la kalo kita gelihati..ketawa sampai keluar air mata guling2 atas lantai lagi..dan kalo yang bladder tak kuat tu sampai terkencing pun ada..kerana apa? Suka hati & gelihatilah...Siapa di antara kita yang tak ketawa atau tak pernah ketawa atau paling cabuk sekali pun...senyum..aku rasa la kan,ada benda yang tak kena dengan dia..mesti check kot ada fius yang dah longgar atau tertanggal ke ape ke...

..Ketawa sememangnya perlu bagi kita manusia biasa yang normal mau pun tak normal..kerana dengan ketawa kita dapat melepaskan tekanan yang berada dalam diri kita..dari sudut sains juga ketawa juga dikatakan..boleh membaiki system imun,menggalakan tahap endorphine,mengurangkan tekanan,menambah baik keadaan mental dan memberikan satu cara senaman yang luar biasa..haa korang tau tak ketawa selama sepuluh minit ianya bersamaan dengan melakukan senaman selama setengah jam..dengan gelak ketawa jugak mendorong perjalanan darah yang baik kedalam hati kita..

...Hah!Jadi apa lagi.. ketawa lah..gelak lah korang puas puas semahunya..tapi jangan la kalo along dah simbah umah korang dengan cat pun korang masih lagi nak bergelak ketawa..haa itu memang ada yang tak kena..dan korang memaanngg nak kena..hehee..aku tak nak campur...

p/s : kat sini tak pernah pulak aku dengar adanya kelab ketawa..tapi di luar negara memang dah banyak pun...Meh kita buka kelab geletek...ko geletek aku aku geletek ko..pastu kita pakat gelak ramai ramai sampai muntah monggek..hu huu huarghhhh..

2 comments:

deaf_angel said...

majalah reader digest ada kolumn " laughter is the best medicine " hehe

tapi kadang2 aku tengok progrem " wakenabeb " dan yang serupa ngan nye, aku macam rasa kesian ngan yang kena jadi stupid idiot tu

WanBeruas said...

Reader's Digest..hum masa kecik2 aku suka baca nih..tapi la bawaan nya dah tak sama cam dulu..

..walau dibayar..tapi berapa? Itulah harga maruah mereka yang diperkotak katikkan..