Total Pageviews

Tuesday, December 11, 2018

...Jangan Kelentong Kalau Berniaga...




...Dengorkan sembang orang yang cuba promote products depa kat mana2 samada expo, karnival atau pasar malam..Depa nih dek terdesak dengan target sales dan saingan yang jual mende sama, seolah2 lani langit pun depa boleh spray dengan cat weather bond, tayar keretapi tu pun boleh deme pam guna molot jer...Mak aihh! Well, here i would like to tell you.."I was born at night; but not last night laaa"..."Aiseyy gimme a break"

...Selling method 'paksa beli' pancing dan sentak dan macam2 lagi kaedah atau sistem kapitalis yang telah lama diasaskan oleh Yahudi dan dipraktikan oleh ramai orang, pernah dulu awok amalkan tapi..2-3 tahun pastu stop...Sebab rasa tak mesra pelanggan dan 'kasar' selain adanya unsur 'tipu' sedangkan kita sedia maklum matlamat tidak menghalalkan cara...Itu antara yang menyebabkan timbul rasa bersalah, insaf dan seterusnya berhenti dari terus mengamalkannya...Jelasnya 'Rezeki itu tetap ada dan ianya di mana mana'...Apa yang penting ialah usaha keras dari kita untuk mendapatkannya...🙋



 .P/s: and one more thing; dun under estimated your prospect/client😊

1 comment:

acu yuhan said...

hi.. content blog menarik.. lets blogwalking and click iklan..done follow u.. follow me back.. http://acuyuhan.blogspot.com/ thanks