Total Pageviews

Wednesday, January 29, 2014

...Siapa Yang Tidak Poser Beb?!






...Maksud poser dikalangan orang kita ialah "menunjuk nunjuk" dan bagi saya senang saja...semua orang poser...Jika guru  tidak poser student pun tak pakai loceng lembu kat tengok tak gitu?..kalu Jimi Hendrix tidak poser siapa pun tak kenal dia, jika Quorthon tidak poser lu pun tak kenal sapa mamat nih beb? Beza nya antara poser yang 'true' atau pun poser yang meleweh...kalu dulu dulu orang gelar poster boy atau poster girl...Perkara ini ada pro kons nya...Jika tidak kerana poser yang berlebih lebih tidak lah Kurt Cobain jadi tak keruan hidupnya  hinggakan can't take it nomore...and finally blow his own life away...sedangkan bukan itu yang dimahukan...syndrom overrated atau over expose juga bermula dengan poser jugak....Akibat ingin showing off aka poser jugalah yang mendorong saorang pengamal Satanism membunuh Avajaee penyanyi/bassist kumpulan Surrender Of Divinity pada 8hb.Januari yang baru lalu...Medium untuk poser ini banyak dan rasanya yang paling popular menggunakan FB, Tweeter, Instgram, My space dan lagi dan lagi dan lagi....



...Satu contoh  minat aku pada muzik Cradle Of Filth  munkin berbeza jika aku tidak membaca/melihat gambar tentang Dani yang berlebih lebih...poser tahap dewa sebegini yang cuma membuat orang menyampah...tidak kira lah siapa pun kamu pemuzik, ahli politik, penghulu, ketua kampung atau pun penguatkuasa yang tak kuasa dalam menjalankan tugas cuma tahu berlagak ke hulu ke hilir dengan uniform masing masing...Sememangnya poser ini perlu pada sesetengah perkara ia diklasifikasikan juga sebagai mengiklan atau mempromosikan diri atau pun sesuatu barang umpamanya...Jika tanpa promosi tak munkin orang akan kenal dengan Kak Ton Comel Takkk???



...Bersedekah dengan diwar warkan kepada sekeliling itu bagus (jika atas tujuan untuk motivate orang lain) tapi sedekah yang dimanipulasikan dengan masuk bakul angkat sendiri atau bagi tujuan menunjuk nunjuk aka poser tahap meleweh tidak membawa apa apa kebaikan dari sudut agama dan juga mata masyarakat...Lebih malang jika menimbulkan riak serta  fitnah...



...Saya pernah dikatakan oleh sesetengah sebagai poser meleweh dan ada juga yang kata poser gitu2..Terima kasih dan saya berharap mereka ikhlas dalam memberikan pendapat...Kita tidak mampu untuk menghalang atau menutup mulut sesiapa...mulut tempayan sekali pun jika ditutup akan dibuka orang juga sudahnya...Suka saya tegaskan apa pun dikata orang sekeliling saya tidak peduli...Jelasnya saya cuma mau menjadi diri sendiri itu saja....Cuma terasa pelik bilamana  bergambar sama famili dan ibu yang melahirkan  pun saya nak dilabel sebagai poser terdesak! Adakah ini semua juga mampu membuat orang lain cemburu atau dengki?? Hahahahaa ini membuatkan saya rasa lucu pada perkara yang tidak lucu sebenarnya...Ok kita tinggalkan saja Yahudi Mabuk aka Si Luncai itu dengan labu labunya...:0)



...Titik tolaknya poser ini perlu dan patut ada dalam sesetengah perkara...Namun tidak perlu bercakap/show off di status FB atau Tweeter seolah2 kita lah yang paling Islamik untuk mendapat perhatian orang lain sedangkan diri kita sebaliknya....Apa pun perbuatan biarlah berharap pada keredhaan Tuhan bukannya manusia....Oleh itu terpulang pada individu itu  samaada mau jadi poser berwibawa atau pun poser yang meleweh...Chapter closed!







8 comments:

faizal abd fathi said...

steady bang!

Adi Herman said...

Best entri ni...dekat di hati saya rasanya...hahaha thanks bang!

WanBeruas said...

Caya bro!

PC kOKak™ said...

ada Yahudi Mabuk kata abang poser terdesak? WTF !

layan...
M. Nasir - Biarkan Luncai Terjun

Rafi said...

Bermakna kalo tak pegi konsert metaliica tempoh hari bukan poser la saya..heheh

D'arsil said...

betul tu sebelum jadi true musti jadi poser dahulu.. wahahaha. aku suka enrti..

deaf-angel said...

wimps and poseurs!!
leave the hall!!!

cehhh....

Faith Craft said...

baru perasan posting ni... hahaha! setuju. setuju.