Total Pageviews

Tuesday, September 25, 2012

...Ganu Trip...

...Bertolak dari Ipoh pada jam 11.45 malam..Lewat 45 minit dari yang dijanjikan..Huhh dasar janji Melayu!!!Sampai di Jeli hujan lebat..Sungguh tak selesa kalo travel dalam ujan lebat nih..larut malam pulak tuhh...Sekilas ternampak 2 ekor gajah bebalam2 dipanah cahaya lampu halogen... ...5.45 pagi..Singgah di sebuah masjid di tepi jalan...Katanya di Setiu...Masjid yang banyak kucing berkeliaran...Kucing musafir kot..hahaha..Selepas itu teruskan perjalanan ke Kuala Terengganu... ...1st day...Entah apa mimpi aku pagi ni breakfast dengan kopi & nasi lemak..dengan butir nasinya yang besar besar...Dah macam beras Basmathi... ..Aktiviti biasa2 je laaa..batik,kopok leko,kopok losong,Pasar Payang,Masjid Kristal...bla bla blaaa...Malam lak BBQ dengan karaoke...Humm semua program klise!!...Aku amik peluang bersembang dengan ayah kepada Zizan Raja Lawak yang join sama malam tu... ...Dalam pada tu siang sebelumnya sempat gak aku menyelam sambil minum air...Hahaaaa..ini jee yang happening!!! Shhhh!! ...So next day...Breakfast kat satu gerai yang ramai orang beratur panjang...Ushar tengok apa yang special..Nasi Kerabu..Ooo itu ke yang depa dok serbu...Sori bukan taste aku apatah lagi kalo nak beratur macam tu..So cari kueh yang takde kat Ipoh..ada le satu dua yang pelek2 ropanya..So itu yang jadi sarapan aku untuk pagi ni bersama air suam... :- My conclusion for dis trip - Nothing different & special!! One of the reason...cos i can't see anything that related to mamak's foods...Huhuu...OK enuff! Before take another trip to Vietnam... ..Actually dis new version of blog window really make me mad!!! l feel so hesitate to write down my words on it...So for dis time around for you my blog readers out there....What can i say?! I m sorry....huhuuu....:0(...Hummm anyway is there anybody out there can do somethin about it?!?!

6 comments:

deaf-angel said...

aku suka terengganu

aku pernah gi backpack sorang2, sampai pagi kat kuala terengganu, pandai2 hidup 5 hari empat malam sorang2. Jalan kaki je kerja aku. Semua aku ronda jalan kaki. Kalo tak nampak , aku tanya orang arah jalan mana? cam aku nak gi pantai tengok south china sea tu, kalo nampak cam jembatan besar ke kampung ke, aku jalannnnnn je sorang2.
Best giler.

WanBeruas said...

...cara tu lebih adventurous kan?...Masa g Haadyai dan Chiangmai dulu pun aku lebih suka jalan sorang2 sebab taste aku berbeza dengan kengkawan lain..aku suka tengok barang antik,bundles,lukisan,amik gambar & video..Sume ni kena amik masa yang lebih...So better jalan seniri2 je dan sure tak ganggu mood sapa2...:0)

faizal abd fathi said...

saya pun suka jalan sorang sorang... lagi layan... buat kepala sendiri... oh ye ...gambar no 4 tu amik kat mana... macam Masjid Al Aqsa seklai imbas

WanBeruas said...

...Jalan sesorang banyak kelebihannya tapi ada jugak tempat yang bahaya dari segi keselamatan jadi elok jalan ramai2...Atas alasan itu masa g Burma,Laos dan Indonesia aku tak berani jalan sesorang hehehe...Owh itu replika kat Taman Tamadun Islam...

WanBeruas said...
This comment has been removed by the author.
faizal abd fathi said...

oic....terima kasih