Total Pageviews

Wednesday, August 3, 2011

..Niaga nak untung bole..tapi jangan kelentong...

...Semalam aku ke Pasar Ramadhan Desa Aman..fuhhh orang ramai sedang berpesta!! Aku ushar sana ushar sini..tak amik masa yang lama pun..beli je murtabak dengan cendol..Huhh tak abis2 dengan mamak rulez..hehhehee..Pastu terus belah..Oh ye singgah jap kat tempat anak aku kerja dan beri dia bekalan untuk berbuka nanti..

..Di rumah berbuka macam biasa..Cuma yang luar biasanya murtabak yang aku beli tadi dimasak dengan kaedah Mak Andeh..Luo acak alam idak..Luar masak di dalam tidak...Pra masak la kata orang sekarang...huhuu..Ini kes penjual dok kira quantity jek tapi tak peduli quality...Naya jee...terpaksa plak dimasak semula..Itu satu hal, dek kerana murtabak arini aku ke Poliklinik GreenTown dan langsung M.C..huhuuuu....

P/s;- Aku rasa kalo penjual tu berhemah/berhati2 dalam menyediakan jualannya perkara macam yang di atas tak akan berlaku...Tak nak ke extra pahala dalam bulan posa ni?

5 comments:

gedek! said...

Tajok entry sangat NGAM!

Korawk said...

bisanya penangan murtabak hingga MC si kawan..selamat berpuasa \m/

Dr. Ben said...

aku dah stop beli kat pasar ramadan unless necessary je.

berteromber said...

aku pun pernah kena benda camgini...dah tu mahal lak tu...

WanBeruas said...

Gedek - Tengkiu..
Korawk - Memang bisa bro..Selamat berposa.
Dr Ben - Bagus kalo dapat terus terusan camtuh..
Berteromber - Dorang ramai yang cekik darah bro..kesian la pada pelanggan yang ramai anak dan kurang kemampuan..