Total Pageviews

Thursday, March 25, 2010

…selagi masih ada nyawa..nafsu tetap di situ..

...Selagi kita hidup selagi itulah nafsu tak akan luput dari dalam diri..hatta orang yang dah nyawa nyawa ikan pun masih lagi bernafsu..walau dah tak de selera nak makan pun..masih lagi mahu terus hidup..itu pun dikira nafsu juga...

...Semasa kecil bebudak..nak sangat cepat besar supaya boleh campur dengan bebudak yang lebih dewasa..leh ikat key kat peha,pakai dengree boot cut,pakai Kickers..supaya akan dipanggil anak teruna atau anak dara..kembang je dada bila kena puji.."Anak kau tu?Oo dah besar panjang yee..dah boleh buat menantu pun"..nafsu tu..

..semasa muda belia..nafsu tak sama dengan nafsu orang yang dah kalo kereta tu kira dah nak kena over haul..sebab masa muda semuanya masih segar masih fresh..ingin berkereta besar,ingin bergaya cantik dengan pakaian yang mahal2,ingin punya pacar yang genit2,ganteng2 (apekehal aku yang getik dengan PATI ni nak meniru cakap mereka)dan lagi ingin makan yang sedap sedap – spaghetti,lamb chop..ke rubber stamp chop..tah apa apa le lagi..semua nak yang elok elok aje..heem..nafsu..

..tapi kan bila dah beralih umur,selera pun mengendur..adrenalin ngan metabolism pun dah menurun sama je dengan kulit yang makin mengecut..bila dah camtu mau tak mau..kena le layan nafsu setakat yang termampu jee..he hee..ade je alasannya..ishhh dah tua segan itu segan ini..dah tak match dengan umur nih..pun begitu dalam hati masih lagi terlonjak terkinja nak jadi muda balik..nafsu lagii..hemm..ada pulak tu..dengar lagi muzik berat huha huha sambil layan dengan penuh feel..hehe nafsu laagggiii..sapa tu?Aku laa..ha haa..tapi nafsu aku idak songsang beb..ha haee..


p/s: - Nafsu..elok jangan dilayan sangat,cukup setakat keperluan..tapi kalo diikut kemahuan..hummm ini yang payah nihh..

5 comments:

benludin said...

semua org bernafsu...cuma perlu dikawal dengan iman.

jenis tak dpt kawal tu bahya,contohnya samsuddin ajaib...hehe

WanBeruas said...

Betul Ben...ikut nafsu tak pernahnya cukup..

..Oho la ni dah jadi Sudin Ghaib...

tagskie said...

hi.. just dropping by here... have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/

aksara metamorfosis said...

hehehehehe..... erm... nak chicken chop ibu.......wuuuuuuuuuuu.... misz u all.. huhuhuhuh....=S

WanBeruas said...

..Gibe,balik cepat aihh..hehe..