Total Pageviews

Friday, April 10, 2009

..lama sudah mencari..







The Deer Hunter..Filem yang menerima lima Oscar yang dibintangi oleh Meryl Streep,Christoper Walken dan huhh..Robert De Niro..yang la ni makin tua dan berkedut tapi makin macho plak aku tengok..Filem yang mengisahkan tentang erti kemaknusiaan dan semangat setiakawan askar yang berperang di Vietnam..kekejaman regim komunis dan permainan 'Russian Roullete' yang sememangnya gila!!..


Sebenarnya filem ini adalah antara filem filem propaganda Amerika yang banyak dikeluarkan pada masa itu ..kononnya mereka lah yang baik dan menang, padahal!!..Filem tahun 1978,masa ni aku baru dalam tingkatan dua..De Niro dan Walken adalah di kalangan hero hero macho dan cool yang aku amat minat seperti jugak Robert Redford,Clint Eastwood,Steve Mc Quin,Charles Bronson,Al Pacino dan banyak lagi..namun bukan le hero hero jambu macam hero Hindustan tu eek..Hindustan kalo ada yang aku minat pun hanya si Sunjay Dutt yang muka dah berkedut tapi nampak sombong dan cool je..filem lakonan dia pun kira ok le jugak..


...bohong le kalu kata aku tak minat filem Hindustan ..tapi cuma cerita cerita lama je laa..mak aku pernah bagitau dia tengok filem Sangam 6 kali masa muda dia..he he..baru baru ni aku terlepas dari menonton filem Nageen di TV..pada hal masa anak aku sedang menonton aku boleh merungut plak lagi..cerita apa laa yang korang tengok nih..bila dah abih baru aku tau..aduh rugii..


..berbalik pada DVD ni tadi,aku dah cari lama dah..dulu tanya ngan tokey kedai depa tak tau..tapi baru baru ni pegi kedai terjumpa lak!! Cekoh aje le yop apa lagi..tapi jangan le tanya yang ori ke cetak rompak..la ni yang ori pun masih boleh diragui sebenarnya..aku dah terkena banyak kali dah..so sapa yang belum tengok cerita ni cuba cuba le..aku dah tambah satu lagi siri koleksi..la ni masih lagi mencari filem mengenai peristiwa Holocoust yang diharamkan di Malaysia..'Schindler's List','Pappilon' dan 'Brubaker'..

11 comments:

benludin said...

wow!

-aku pun ada dvd deer hunter..mmg best...soundtarck dia pun best.
-aku pun peminat de niro...sudah tgk Raging Bull?..kalau blum elok cari
-schindler's list pun bagus..aku bagi 5 star!
-kalau ada dvd de niro habaq mai..mana tau kita buleh tukar2 dvd
-aku dulu buat collection pilem dia..tp byk dah rosak..anak aku buat piring terbang..haha

WanBeruas said...

..ho ho..maan u better try Untouchables too..the hottest mob movie since The Godfather..ha ha..

benludin said...

bro
wa dah tgk ...watak paling wa suka yg rendah2 tu..tak silap joe pesci??

mulut mmg laser dia tu...kaki carut...haha

lu sudah tgk Casino? Heat? not bad juga tu

WanBeruas said...

..dah dah..orait gak tu..ha ha ..serupa taste aahh..

aksara metamorfosis said...

erm..?
no komen..ayah org pun ader blog dah..... ngeeeeeeeeee..=).. odd pun...

odd's story said...

pak cik..u'r so great..taste mmg old skooltp pasti ade nilai estetika yg tersendiri.i really love de Niro..haha.
plz visit my blog..

WanBeruas said...

Aksara - Ha ah ayg dah ushar dah pun..ok pe..he he..

Odd's - Taste orang lama Odd..tapi yang benarnya cita lama lebih 'true'& 'pure'..trust me..just stick around.. he he..

ubilepih said...

Punye la bagus propoganda uncle sam,time tu aku siap lilit kepala gak dengan bandana konon ala2 deer hunter lah..ha..ha..
wa ada Cd Papilion..tapi tak tau elok lagi ke dak..bro lu dah tengok Dog Day Afternoon..pacino...Serpico...itu pilem pun wa layan...wa rasa cerita2 dulu lagi cool la..berbanding sekarang yg byk sgt kesan khasnya...Deliverance pun orait gak..tapi tak tau mana mau dapat DVDnya.

WanBeruas said...

..ha ha..bro lu buat wa tergelak besar..sebabnya lilit kepala ngan bandana tu pun terikut dek gua jgk masa tu..ho ho..
Wa mula ikut Pacino pun dengan Serpico & Bobbydeerfields..Dog Day Afternoon ngan Deliverance wa tak perasan munkin gak dah penah tengok..baru baru ni ada tengok iklan filem Niro & Pacino depa acting dalam satu filem..tajuknya lupa la plak..
Papilion..kesian Mc Queen asbab itu bawa azab pada dia hingga maut.

odd's story said...

aci la pk ck..
nti abes final odd dtg ea, insyaAllah.
Jage kesihatan taw.
Mish u all.

benludin said...

pilem baru depa tu tak brp layan...aku tertido bila tgk..haha